Kort Briefing from Budapest

Dear torskfans.

Har kommer en kort briefing fran torskarnas Budapest-resa.

Sa har skulle man ma nar man madde som samst!

Vi har akt bat pa Donau och druckt GT i mangder. Robert vill ha Gulash, Jonsson vill dricka Dreher [Dreger] och Petter tycker tjecker suger. I morgon blir det F1. For ovrigt tycker vi att resfeber inte visat sig fran sin basta sida och vi har forklarat KRIG. Fortsattning foljer.; Tycker ni att prickarna saknas? Hall till godo:    :::::::::::::::::::::


Ny Succéhelg med travtorskarna

Inför den stundande torskresan till Ungern höll travtorskarna under helgen ett extrainsatt styrelsemöte i Lavssjöviken (Larssaviken). Helgen blev extremt lyckad där gamm-torsken Jönsson stod för ett utomordentligt väl genomfört värdskap med hjälp av sin syster samt sin övriga familj. Tack för det!

Alla torskar var på plats (även en av de ny prospects) och under helgen togs viktiga beslut angående travtorskarnas stadgar. De modifierde stadgarna kommer att offentliggöras inom kort. Övriga viktiga frågor behandlades också såsom godkända vandringskängor och om man kan dricka gin och tonic när det regnar (Det gick!)

Tack än en gång till arrangörerna av denna helg i paradiset Lavsjöviken. Kul att vi fick komma!

Till helgen väntar en annan typ av hästkrafter. Rapport kommer.

//Petter



Veckans rad (v. 29)

Då travtorskarna i sin ständiga strävan att utveckla sitt spelande under helgen samlats ute i vildmarken för bland annat fältstudier av hästens kynne och natur, kunde inte förra veckans rad publiceras som vanligt. Raden visade sig förvisso inte vara mycket att hurra för, men för ordningenskull och för att Robert ”professorn” Eskelund skall kunna genomföra sin sedvanliga efteranalys publiceras raden här i efterhand.

 

Avd   Hästar

1      1,5,7

2      2,3

3      6,9

4     4,10

5     1,6,12

6     4,5

7     1,4

/Jönsson


Spänningen lever

Det blev ingen hedersdoktor i travtorskarna då Slim Cardigans rad inte genererade några slantar denna gången. Detta innebär också att spänningen i högsta grad lever i "den otroligt prestigefyllda penningligan" som i morgon lördag avgörs inför vinstutdelningen då ligan startar om på noll. Jönsson står för spelandet och har nu sista chansen att gå förbi undertecknad som innehar en ledning på ca 3000 kronor. Spännande var ordet...

//Petter, fortfarande i ledning

Veckans rad (v. 28)

Då undertecknad befinner sig på resande fot och har begränsad tid för efterforskningar vad gäller travets mysterier, har en konsult anlitats att i undertecknads namn sköta spelandet. Mannen bakom raden är ingen mindre än storspelaren Slim Cardigan från Norska gränsen och blir det kapitaltillskott i kassan har denne man från Gräddhyllan i Indal lovats bli hedersdoktor i travtorskarna. Skulle så bli fallet kommer alla torskar att kallas till hyllan för att delta i promoveringen.

Så här presenterar Slim själv raden:

"Travtorskarnas rad på Årjäng den 17/7 som plockats ihop av mannen som gav 4 rätt ett ansikte... Slim cardigan. Lycka till och spara med att byta bil till måndag"

1) 1,4,9,11 (5,10)
2) 1,3,8 (14,6)
3) 4 (9,5)
4) 3,6 (11,7)
5) 6 (13,1)
6) 1,2,3,4,11 (9,5)
7) 7,8 (3,10)


Idolbild!

//Petter

 


Limpstriden avgjord.


Robert "Limpinnehavare" Eskelund. Så kan vi nu titulera Robban som i sin sista spelomgång inte lyckades skaka
av sig detta efterhängsna bakverk. Med tre rätt i sin sista spelomgång innan nystarten får han vackert acceptera att limpan är hans. Inför de två sista omgångarna innan Budapest lever dock fortfarande spänningen om vem som tar hem den "otroligt prestigefyllda penningligan". Jönsson har ca 3000 svenska riksdaler att knappa in på undertecknad vilket på intet sätt är ett ointagligt försprång när det kommer till trav. I helgen har jag dock lika stor chans att öka ut försprånget.
På återhörande!

//Petter

Veckans rad (v. 27)

Avd 1: 1spik
2: 7 spik
3: 2.6
4. 5,7,9,10
5. 3 spik
6: 1,2,5,6,7,8
7: 1,2,3,4, 7, 11

Spik-Harry nu är det bråttom sjön väntar!

Hägge, blandar och ger


Hangaround

Rickard
"Hägge" Hägglund är travtorskarnas egen "Master Blender" då han sedan en tid tillbaka innehar svart bälte i groggblandning. Ingen drink är för svår för Hägge (dock har många en tendens att bli lite för söta, men han jobbar på det) som gärna delar med sig av sina fantasifulla alster. Hägge är ännu ett oskrivet kort i sitt sätt att tackla en V75-omgång men då han har ett förflutet som elitidrottsman med världscupstarter i bagaget tror vi att han kommer visa upp en aggressiv spelstil där han går ut stenhårt och ökar. Hans orutin inom travet kan dock innebära att nivån blir ojämn vilket kanske gör att vår "Master Blender" också kommer att blanda och ge inom detta område...

Snabba fakta
Gör: Eldar
Äter: Janssons frestelse
Dricker: Egenblandat med mycket is
Åker: Svenskt
Hemmabana: Solänget
Startår travtorskarna: 2010
Status: Hangaround (degraderad från Prospect)

Läs också om
Robert, Petter, Jönsson och Rickard Jr

Rickard, ett asfaltsbarn



Rickard "
Jr" Eskelund är lillebror till den rutinerade Robban Eskelund, vilket bäddar för en intressant brödrakamp i travtorskarnas spelbolag. Ingen vill ju vara sämst i familjen och vi hoppas att konkurrensen kommer att gynna bolagets ekonomiska intressen. När Rickard inte ägnar sig åt trav lägger han mycket tid på sitt andra specialintresse, dvs asfalt. Har man frågor om antal kubik och kvaliteter på vägarnas svarta guld så är det till Rickard man ringer... 
 
 
Snabba fakta
Gör: Chefar i Borlänge
Äter: För sällan
Dricker: Varm öl
Åker:Ångvält?
Hemmabana: Gävletravet
Startår travtorskarna: 2010
Status: Nytorsk
Läs också om
Robert, Petter, Jönsson och Hägge

Succéartad konferenshelg och spurtvarv

Ingen har väl missat att travtorskarna anordnade en succéartad konferens i Gästrikland i helgen där det bl.a beslutades att travtorskarna tar ett tre veckor långt speluppehåll i samband med Ungernresan. I samband med detta nollställs "den otroligt prestigefyllda penningligan" vilket innebär två saker.

1. Vi ger oss nu in på slutvarvet och den som vill förändra sin position i ligan måste göra det under sin enda kvarvarande spelhelg. Spännande.
2. I och med att ligan nollställs och vinsterna betalas ut i form av en resa öppnas möjligheten för att ta in nya torskar i gemenskapen.

Rickard "Hägge" Hägglund och Rickard "Jr" Eskelund är numera  "prospects" och kan inom några veckor (om de inte missköter sig) titulera sig fullvärdiga travtorskar. Under tiden uppmanas de att lusläsa travtorskarnas bolagsstadgar eftersom de säkerligen kommer att utsättas för ett grundligt förhör av torskarnas mottagningskommitte.

På lördag bestäms det om limpan skall bli kvar i Sandviken. Sista chansen för Robban....

Over and out!

//Petter

Travtorskkonferens

Konferens i Ockelbo, juli 2010.

Veckans rad (v.26)

Registrerat spel

Datum: 2010-07-03
Bana: Eskilstuna
Spelform: V75, omg. 29

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 5, 6, 8 (11, 9)
2  1, 8 (3, 5)
3  6 (2, 1)
4  6 (3, 1)
5  3, 7 (5, 9)
6  2, 3, 5 (1, 4)
7  2, 3, 7, 11 (12, 1)

240 rader x 1 x 0,50 kr = 
120,00 kr

//Jösen, på en balkong (med öl) i Sandviken


RSS 2.0